MALA UTJEHA

Rusija ispala sa Eura, Dzjuba ušao u historiju

Na čelu liste strijelaca ruske reprezentacije izjednačio se sa Keržakovom

Dzjuba: Penal protiv Danske bio 30. gol. TWITTER

E. Ćosić

22.6.2021

Fudbalska reprezentacija Rusije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu već u grupnoj fazi. Iako su u posljednje kolo ušli kao drugoplasirani, "Zbornaja" je na kraju završila na 4. mjestu grupe B.

Danci su ih razbili u posljednjem kolu (4:1) i ispratili ih sa prvenstva sa četiri gola u mreži, dok je jedini gol za Rusiju postigao Artem Dzjuba (Dzyuba). Napadač se tim pogotkom upisao u historiju ruske reprezentacije. 

Dzjubi je to bio 30. gol za rusku reprezentaciju, te se izjednačio na vrhu liste ruskih strijelaca sa Aleksandrom Keržakovom (Kerzhakov). Robusnom napadaču Zenita ovo je bio četvrti pogodak na velikim takmičenjima, a dodao je i tri asistencije tako da nijedan ruski fudbaler nakon raspada Sovjetskog Saveza nije učestvovao u više golova svog tima na završnim turnirima.

Dzjuba je bio siguran egzekutor najstrožije kazne u 70. minuti, a svojim pogotkom vratio je Ruse u život (1:2), međutim do kraja utakmice primili su dva gola i ispali sa Eura. 



"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.