EURO 2020

Španska javnost kritikuje Enrikea: Izmišlja toplu vodu

Nekoliko poteza selektora nije naišlo na odobravanje navijača španske reprezentacije

Enrike: Trpi velike kritike španske javnosti. TWITTER

E. Ćosić

22.6.2021

Alarmantno stanje u redovima fudbalske reprezentacije Španije. Nisu Španci više sigurni i nisu toliko dobri koliko se očekivalo prije početka Evropskog prvenstva. "Crvenoj furiji" visi prolaz u osminu finala, a tamošnja javnost oštro kritikuje selektora Luisa Enrikea (Enrique). Samo dva remija (Švedska 0:0 i Poljska 1:1) na startu Eura bili su dovoljni da se uvuče nesigurnost u priču oko sastava u kojem državni tim Španije nastupa.

Međutim, mnogo je čudnih poteza koje španski stručnjak povlači. Španska javnost mu zamjera prebacivanje Markosa Ljorentea (Marcos Llorente) na poziciju desnog beka, a Ljorente je u Atletiku s kojim je osvojio titulu prvaka Španije imao ofanzivniju rolu u kojoj se odlično snašao pa je sezonu završio sa 12 golova i 11 asistencija. Tim gore, na toj poziciji Enrike ima Cezara Azpilikuetu (Cesar Aspilicueta) koji je sa Čelzijem osvojio Ligu prvaka, ali je u reprezentaciji zakucan na klupi za rezerve.

Špancima se ne sviđa ni odabir napadača. Enrike je obje tekme započeo sa Alvarom Moratom, dok je Moreno imao sporednu utakmicu u drugom susretu, dok je u 1. kolu ušao s klupe. Moreno je sa Viljarealom imao odličnu sezonu, a bio je duplo opasniji po gol protivnika nego Morata u minuloj sezoni. I Dani Olmo igra na poziciji lijevog krila, iako je više igrač sredine terena, dok mu je na klupi pravo lijevo krilo u vidu Mikela Ojarzabala (Oyarzabal). 



Španija će sutra na De La Kartuhi u Sevilji igrati ključnu utakmicu za plasman u narednu rundu. Protivnik je Slovačka, a susret iz Sevilje zakazan je za 18:00 sati.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.