DANSKA

Ušao u historiju: Projektil protiv Rusa podigao cijenu mladom Dancu

Mikel Damsgard je postao najmlađi danski strijelac na Evropskim prvenstvima

Damsgard je pokazao ogroman talenat. Agencije

M. K.

23.6.2021

Danci su se uspjeli u zadnjem kolu pobjedom protiv Rusa kvalifikovati u osminu finala Eura 2020, a jedan od najboljih igrača u tom meču bio je strijelac prvog gola, 20-godišnji Mikel Damsgard (Mikkel Damsgaard). 

Mladi krilni igrač Sampdorije uputio je pravi projektil sa oko 20 metara i zakucao loptu u mrežu, te tako postao najmlađi danski strijelac na Evropskim prvenstvima. Za reprezentaciju je debitovao u novembru 2020, a dosad je u pet nastupa zabio tri gola.

Ono što će mu golčina protiv Rusa donijeti jeste veliki rast cijene na tržištu fudbalera.

U Sampdoriju je Mikel stigao prošlog ljeta iz Nordsjelanda za 6,75 miliona eura. Već se šuška da ga ciljaju Barcelona i Milan, a navodno je Totenhem već poslao službeni upit Sampdoriji za krilnog napadača.

Prema Transfermarktu Danac sada vrijedi 13 miliona eura, a iz Sampdorije su rekli da će vrijediti dva ili tri puta više, i do 30 miliona eura, ako u narednim danima ponovo zatrese mrežu na Euru 2020.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.