KOPA AMERIKA

Brazil na krilima Argentinca pobijedio Kolumbiju

"Karioke" bolje od Kolumbije u 4. kolu južnoameričkog prvenstva

Brazil: Kazemiro u 100. minuti pogodio za preokret. TWITTER

E. Ćosić

24.6.2021

Fudbalska reprezentacija Brazila upisala je i treću pobjedu na Kopa Amerika. Branitelj naslova je nakon preokreta pobijedio Kolumbiju sa 2:1 i to golom Kazemira u 10. minuti sudijske nadoknade. Mnogo su Kolumbijci protestvovali na račun suđenja Argentinca Nestora Pitane, ali su na kraju ipak poraženi.

Kolumbija je povela fantastičnim golom Luisa Diaza u 10. minuti. Huan Kvadrado (Juan Cuadrado) je ubacio s desne strane, a krilni igrač Porta fenomenalno pogodio "makazicama" za vodstvo svog tima. Brazil je u nastavku susreta bio prisiljen loviti zaostatak, ali su se Kolumbijci dobro branili sve do 78. minute. Tada se dogodila sporna situacija.

U trenucima dok je Brazil bio u napadu lopta je pogodila suca Nestora Pitanu i dok su kolumbijski igrači zastali očekujući prekid igre, Brazil je nastavio akciju i izjednačio. Renan Lodi je ubacio, a Roberto Firmino glavom savladao Davida Ospinu.

Kolumbijci su oštro protestvovali, ali je argentinski sudija priznao gol "Karioka". Zbog tih protesta kolumbijskih fudbalera, Pitana je produžio utakmicu na čak 10 minuta, a upravo je u 100. minuti Kazemiro (Casemiro) nakon ubačaja iz kornera zabio za konačnih 2:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.