ZAIGRAO ZA KADETE

Misimovićev sin zaigrao za BiH, poruku mu poslao i Edin Džeko

Sin proslavljenog reprezentativca nastupio u prijateljskom meču protiv Crne Gore (0:1)

Misimović: Igra na istoj poziciji poput svog oca. INSTAGRAM

E. Ćosić

24.6.2021

"U-17" reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je jučer prijateljski meč u Zenici protiv selekcije Crne Gore, koja je na kraju upisala minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. 

U ovom susretu zaigrao je i Luka Misimović, sin proslavljenog fudbalera i reprezentativca naše zemlje Zvjezdana Misimovića. Luka je imao nekoliko nastupa u još mlađim selekcijama, međutim sada je riječ o kadetskoj reprezentaciji koja bi trebala da iznjedri nove Zmajeve. 

Velika stvar za mladog Misimovića, koji je na Instagramu napisao da je posebna čast igrati za svoju zemlju. Čestitke na nastupu za "U-17" reprezentaciju pristigle su sa svih strana, a javio se i kapiten "A" reprezentacije i bivši saigrač njegovog oca Edin Džeko.


U ovom susretu zaigrao je i Luka Misimović, sin nekada velike zvijezde Bundeslige i reprezentacije BiH. On je imao nekoliko nastupa u još mlađim selekcijama, no sada je ipak riječ o kadetskoj reprezentaciji koja bi trebala da iznjedri nove Zmajeve. Na Instagramu je napisao da je posebna čast igrati za svoju zemlju, a čestitke su stigle sa svih strana. Podržao ga je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Inače, mladi Misimović igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, nešto što je igrao i njegov otac Zvjezdan. I Luka je fudbaler koji bolje igra desnom nogom. Trenutno nastupa za mladi tim Minhen 1860.

Kadetska reprezentacija će ponovo odmjeriti snage sa Crnom Gorom, a novi prijateljski susret zakazan je za 10:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.