ENGLESKA

Ni Lampard ni Espirito Santo: Kristal Palas ima novog trenera

Tim sa Selhurst Parka postigao dogovor sa švicarskim trenerom

Favre: U trenerskoj karijeri osvojio pet trofeja. TWITTER

E. Ćosić

24.6.2021

Mnogo se špekulisalo o novom treneru Kristal Palasa nakon što je na kraju sezone u penziju otišao Roj Hodžson (Roy Hodgson). Renominirani italijanski novinar Fabricijo Romano (Fabrizio) sada prenosi vijest kako će švicarski trener Lucien Favre potpisati trogodišnji ugovor sa londonskim timom. 

Engleski mediji su trubili kako je Frenk Lampard (Frank) na pragu preuzimanja tima sa Selhurst Parka, a nakon što je bivši menadžer Čelzija otpao iz igre, iskočio je Nuno Espirito Santo. Portugalski trener je nakon odlaska sa Molinoa postao slobodan, navodno je i bio na pregovorima sa upravom Kristal Palasa, ali do dogovora nije došlo. 

Na kraju je izbor pao na Luciena Favrea. Švicarac je posljednji angažman imao u Borusiji Dortmund gdje je proveo dvije godine (2018. - 2020.), a prethodno je vodio Nicu, Borusiju Menhengladbah, Hertu, Cirih, Servete, Jverdon Sport i Ehalens u kojem je započeo trenersku karijeru.

Favre je osvojio pet trofeja u trenerskoj karijeri. Sa Cirihom je dvije sezone zaredom (2005/06, 2006/7) osvajao titulu prvaka Švicarske. Osvojio je i dva kupa Švicarske, a sa Borusijom Dortmund je u sezoni 2019/20 osvojio trofej Superkupa Njemačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.