PROGNOZE

Englezi osvajaju Euro 2020: Hrvatska ostaje bez četvrtfinala

"Gracenote" tvrdi da su Englezi favoriti zbog činjenice da su Belgija, Francuska, Italija, Portugal i Španija u gornjem dijelu žrijeba i da je zato situacija za njih olakšana

Sa utakmice 1. kola Eura 2020: Engleska - Hrvatska 1:0. AFP

G. Š. / Gracenote

25.6.2021

Kompanija "Gracenote" koja se bavi studijskim analazima Evropskog prvenstva kao novog favorita istakla je Englesku! Po njihovom procjenama prvi favoriti dugo je slovila Belgija, no žrijeb i činjenica da su Englezi domaćini finala gura ih u prvi plan.

"Gracenote" tvrdi da su Englezi favoriti zbog činjenice da su Belgija, Francuska, Italija, Portugal i Španija u gornjem dijelu žrijeba i da je zato situacija za njih olakšana.

Englezi su na vrhu sa 16,5 posto šansi da osvoje prvenstvo. Belgija je sada druga, i to s 15 posto šansi.

Francuska je treći favorit (12 posto), Italija četvrti (10,1 posto), dok Španci i Nizozemci dijele peto mjesto (7,6 posto).

Po njima najvjerovatnije finale je Belgija - Engleska, a u četvrtfinale će Engleska, Francuska, Nizozemska, Španija, Švedska, Belgija i Danska.

Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.