OMLADINSKI FUDBAL

Prijateljska utakmica: Novi trijumf bh. juniorki

Nakon pobjede 4:2 prije dva dana, juniorke BiH ponovo su bile bolje od Slovenije, ovog puta rezultatom 2:1

Juniorke BiH bolje od Slovenki. FSBIH

M. K.

25.6.2021

U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine danas su u prijateljskom susretu u Termama Čatež ostvarile pobjedu protiv Slovenije rezultatom 2:1.

Bh. reprezentativke su odličnu akciju izvele u 2. minuti, ali je šut Marije Ane Milinković sa ivice kaznenog prostora bio neprecizan.

Slovenija je zaprijetila u 23. minuti iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara koji je izvela Lara Korina Janež, ali je lopta otišla preko gola. U 31. minuti meča je sa petnaestak metara iz dobre pozicije Anja Eferl loptu poslala pored gola. Naida Haračić je u 38. minuti pokušala direktno iz kornera sa lijeve strane da ugrozi protivnički gol, ali je golmanica Slovenije uspjela da odbije loptu.

Posljednji pokušaj u prvom poluvremenu imala je u sudijskoj nadoknadi Elma Smajić iz slobodnog udarca kad je sa preko dvadeset metara šutirala preko gola. 

Smajić je u 47. minuti  ponovo izvela prekid iskosa sa desne strane, ali su na njen centaršut zakasnile Ines Husić i Maja Jelčić.

Izabranice Dragana Jevtića do prednosti dolaze u 58. minuti. Odbrambene igračice Slovenije griješe i lopta dolazi do Lamije Duvnjak koja precizno šutira sa oko 20 metara za 1:0.

Drugi gol bh. reprezentativke postižu u 63. minuti. Mlade Zmajice su izvele brzu akciju u kojoj Haračić šalje loptu kroz sredinu za Maju Jelčić koja je brža od protivničkih igračica, izlazi sama pred golmanicu Balažic i pogađa mrežu.

Naida Haračić je u 76. minuti imala dobar pokušaj sa distance, ali je lopta otišla preko gola. Anja Eferl u 77. minuti ulazi kazneni prostor bh. tima, precizno šutira sa desne strane i smanjuje prednost selekcije BiH.

Odličnu priliku reprezentacija BiH imala je nakon kornera u 82. minuti, ali u gužvi u šesnaestercu Slovenije domaće igračice su uspjele da se odbrane.

Nakon duela golmanice Josipe Radoš i Nine Kajzbe u 87. minuti dosuđen je penal za Sloveniju. Napadačica domaće ekipe je i izvela jedanaesterac, ali je pogodila stativu.

U sudijskoj nadoknadi Nina Sofia Mekueri (McQuarrie) je imala dvije prilike za domaći tim, ali je Radoš oba puta bila na visini zadatka. Posljednju šansu u 6. minuti nadoknade imala je Duvnjak kad je šutirala iskosa sa lijeve strane, a Balažic je odbranila njen pokušaj.

Reprezentacija BiH je današnju utakmicu odigrala u sastavu: Josipa Radoš, Almasa Pandžić (41. Lamija Duvnjak), Sajra Handžić, Naida Haračić, Elma Smajić, Marija Ana Milinković, Magdalena Brtan (46. Ana Buhač), Azra Mašinović (90. Amra Omeragić), Maja Jelčić, Vanessa Šabanović, Ines Husić.

Ove selekcije su prije dva dana odigrale još jedan meč u kojem je Bosna i Hercegovina pobijedila sa 4:2.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.