EURO 2020

Bivši francuski reprezentativac: Mbape je naš najveći problem

Rotenu se ne dopada ego, prema mišljenju mnogih, prve zvijezde "Trikolora"

Mbape: Bez pogotka u dosadašnjem dijelu. TWITTER

E. Ćosić

26.6.2021

Iako Francuzi nisu impresionirali igrom u grupnoj fazi, "Trikolori"  su i dalje prema mišljenju kladionica i velikog broja fudbalskih stručnjaka favorit broj 1 za osvajanje Evropskog prvenstva. Takmičenje u grupi su okončali sa pet bodova, pobjedivši Njemačku (1:0) i remizirajući sa Mađarskom (1:1) i Portugalom (2:2).

Mnogo je fudbalskih stručnjaka koji kritikuju igru Dešamovih (Deschamp) izabranika, a korak dalje otišao je Džerom Roten (Jerome Rothen) koji je prstom uperio u jednog igrača - Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). 

Ovaj bivši fudbaler Monaka i PSG-a, kao i reprezentacije Francuske, smatra kako je njegov ego najveći problem "Trikolora". Daleko od toga da spori da se radi o vrhunskom igraču, ali kao problem je podcrtao njegovu osobnost, rekavši da ona loše utiče na igru reprezentacije.

- Na terenu je broj 1, tu nema spora, ali često me užasno iritira. Mislim da i Dešam to više ne može podnijeti i da je to problematično. Čak mi je i nevjerojatno da ga je pustio da radi što hoće i da mu je dao toliku slobodu. Njegov ego nema granica i to je problem od početka Eura. Očekujemo puno više od Mbapea. Svi kažu da je najbolji igrač u Evropi. Ako je tako, onda se ne smije zadovoljiti dodavanjima Benzemi ili Grizmanu (Griezmann). Također, kad ste vidjeli da je izveo veličanstveno neki slobodni udarac s 25 metara? S druge strane, sjećam se onih od Grizmana, Pogbe. Dakle, imamo igrača za lijevu i za desnu stranu. Pa što se on tamo onda gura? - rekao je Roten koji radi kao stručni komentator RMC-a.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.