OSMINA FINALA

Belgijanci i Portugalci odigrat će u Sevilji finale prije finala

Belgija ima generaciju koja može konačno donijeti pehar u domovinu, ali put do njega bit će pretežak

Belgijanci žele da naslova prvaka Evrope. UEFA

Piše: M. Kadić

27.6.2021

Belgija i Portugal će odigrati derbi osmine finala EURA u Sevilji, a ovaj duel to sigurno jeste jer igraju aktuelni prvak Evrope i ekipa koja to može postati ove godine.

Belgijska selekcija nije nikad ništa osvojila u historiji, a aktuelna generacija igrača zaista izgleda moćno, predvođena Lukakuom i De Brujneom (De Bruyne).

Selektor Roberto Martinez nema problema sa sastavom pred ovaj meč, nedostajat će samo Kastanj (Castagne).

- Oni su pobjednička ekipa. Oni su nositelji ovog turnira, prvaci su, i imaju trenera koji zna prilagoditi ekipu protivniku. Očekuje nas teška utakmica, kaže Martinez.

Iskusni Santos jedna je od glavnih snaga Portugala. UEFA

Na drugoj strani, selektor Fernardo Santoš na terenu ima Kristijana Ronalda (Christian) koji je kao produžena trenerova ruka i autoritet među igračima i jasno je da će mnogo toga u Portugalu ovisiti od njegovoj igri.

- Moramo se držati svojih principa. Ako napravimo promjene, to je zato što želimo igrati na određeni način. Ne mijenjamo se samo zbog protivnika, to rade male ekipe. Ekipa se odmarala četiri dana, imat ćemo posljednji trening danas i odlučiti startnih 11, kaže Santoš, koji ne može računati na Kansela (Cancelo) i Mendesa (Mendez).


Mogući sastavi:

BELGIJA: Kurtoa (Courtois); ALdervild (Alderweireld), Bojata (Boyata), Vertongen (Vertonghen); Munier (Meunier), Tjelemans (Tielemans), Vicel (Witsel), T. Hazar (Hazard); De Brujne (De Bruyne), E. Hazar (Hazard); Lukaku.

PORTUGAL: Patricio; Semedo, Pepe, Diaz (Dias), Guereiro (Guerreiro); Mutinjo (Moutinho), Pereira, Sančez (Sanches); Silva, Ronaldo, Jota. 


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Belgije daje kvotu 2,50, dok je kvota na pobjedu Portugala 2,90. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.