EURO 2020

Enrike: Hrvatska? Očekujem da će se kao i uvijek povući

Selektor Španije najavio utakmicu osmine finala koja očekuje njegovu selekciju

Enrike: Špance žrijeb spaja sa Francuzima. TWITTER

E. Ćosić

27.6.2021

Selektor španske reprezentacije Luis Enrike (Enrique) i veznjak Koke govorili su na konferenciji za medije uoči utakmice osmine finala koja ih očekuje sutra od 18 sati protiv Hravtske.

Španski mediji su rafalali dvojac pitanjima, a prvo pitanje ticalo se početnog sastava koju selektor "Crvene furije" namjerava izvesti sutra, obzirom da je mnogo kritikovan u proteklom periodu.

- Mogao bih u postavu ubaciti bilo koga od 24 igrača koja imam na raspolaganju. Svi mi daju za pravo da ih ubacim u ovakvoj utakmici. Ponekad djela definiraju situacije bolje nego riječi. Pedri je jedinstven, potpuno drugačiji. Jednako je svjež, igrao ili ne. Vidjet ćemo kako će odigrati - rekao je Enrike.


Očekivanja od Hrvatske

Na pitanje šta očekuje od Hrvatske, selektor Španije je odgovorio:

- To je pitanje koje sebi postavljamo prije svake utakmice i prije svakog protivnika. Često ne pogodimo jer protivnik promijeni neke stvari. Od Hrvatske očekujem da će raditi ono što i inače radi, da će se povući na početku. Mijenjat će svoj pristup ovisno o rezultatu. Ako vode, povući će se, ako ne, onda će visoko pritiskati. Na početku očekujem da će igrati povučeno. Igrali smo u Ligi nacija s njima, dobro ih znamo.

Kako zaustaviti Modrića?

- Najbolje bi bilo da nijedan hrvatski igrač ne dira loptu tijekom utakmice, a posebno oni najveće kvalitete. Modrić je, uz Kovačića, najtalentovaniji fudbaler Hrvatske. On može biti drugi napadač koji će zabiti gol ili čovjek koji će stajati iza i graditi igru. Što ćemo mi više imati loptu, to bolje - poručio je Enrike.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.