EURO 2020

Dalić: Španci znaju da smo i mi kvalitetni i nisu sretni što idu na nas

Ne trebamo se obazirati na druge. Mi sve respektiramo, pogotovo našeg današnjeg protivnika

Zlatko Dalić. HNS

Piše: G. Šumar

28.6.2021

Hrvatska nogometna reprezentacija danas (18 sati) u Kopenhagenu protiv Španije očekuje susret osmine finala Evropskog prvenstva. Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić uvažava protivnika, ali se ne zamara snagom španske reprezentacije.

Ivan će biti najveći navijač

- Ne trebamo se obazirati na druge. Mi sve respektiramo, pogotovo našeg današnjeg protivnika, a oni također znaju da smo i mi kvalitetni i nisu sretni što idu na nas. Bit ćemo maksimalno motivirani, a na kraju ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naš cilj je ulazak među osam najboljih, rekao je Dalić.

Naravno da je atmosfera u ekipi poremetio pozitivan nalaz na koronavirus Ivana Perišića.

- Bio je to šok, teško mu je, ali moramo se na to prilagoditi. Ivan će biti naš najveći navijač i daj Bože da nam se priključi za sedam, osam dana. Nije mu lako, on za ovo živi, ali eto, može se dogoditi. Šokirali smo se zbog Perišića, ali pod tim stresom živimo zadnjih mjesec dana. Navikli smo. Ko umjesto Perišića? Na toj poziciji imamo najveći izbor igrača. Mislim da ćemo se odlučiti na igrača kojemu je to prirodna pozicija, ali vjerujem da će bilo tko od njih dostojno zamijeniti Perišića, tajanstven je Livnjak Dalić.

Španci su vrlo kvalitetna ekipa.

- Dugo drže posjed, stvaraju puno šansi. Igraju visoki pritisak s četiri, pet igrača kada izgube loptu. Vrhunska momčad, brza, kvalitetna, puna mladih igrača. Dupliranje bekova? Iskreno, nisam razmišljao o tome. Naći ćemo kvalitetno rješenje. Treba nam pobjeda, dobra igra, više ofenzive. Ako budemo samo braniti svoj gol, nećemo ništa postići. Igramo sa zaista dobrim, kvalitetnim protivnikom. Veliki respekt za momčad i trenera. Imaju ubojitu završnicu. Mislim da su nam šanse podjednake. Ne mogu reći da smo od bilo koga lošiji, optimista je selektor Hrvata.

Podrška navijača

Hrvatska će konačno imati veliku podršku navijača.

- Sad je to puno ljepše, nego prve tri utakmice. Ovo će biti prva utakmica na Euru pred puno naših navijača i to protiv jakog protivnika. Nadam se da ih nećemo razočarati, zaključio je Dalić, prenosi HNS.

Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.