EURO 2020

Novi okršaji u osmini finala: Može li Hrvatska izbaciti Španiju?

Francuska favorit protiv Švicarske

Francuska igra večeras u 21 sat. Agencije

Piše: A. Ka.

28.6.2021

Utakmicama Hrvatska – Španija i Francuska – Švicarska danas se nastavlja osmina finala Evropskog prvenstva u nogometu. Nakon današnjih utakmica bit će poznato šest ekipa koji će igrati u četvrtfinalu.

Podsjetimo, ranije su plasman među osam najboljih evropskih selekcija osigurale reprezentacije Danske, Italije, Češke i Belgije.

Susret Hrvatske i Španija, koji počinje u 18 sati u Kopenhagenu, izaziva mnogo pažnje.

Hrvati u utakmicu uzlaze oslabljeni, budući da protiv "Crvene furije" neće igrati ponajbolji igrač Vatrenih Ivan Perišić koji je pozitivan na koronavirus.


Posljednji duel ove dvije selekcije su igrale u Ligi nacija 2018. godine kada je Hrvatska slavila sa 3:2, a dva mjeseca prije toga doživjeli su težak poraz od 6:0. 

Španija je favorit u Kopenhagenu, a Mozzart na pobjedu "Crvene furije" daje kvotu 1.73, dok je pobjeda Hrvatske vrijedna 5.30. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart bet" sajtu.

Francuska i Švicarska od 21 sat snage će odmjeriti u Bukureštu. Francuzi, koji još uvijek nisu doživjeli poraz, apsolutni su favoriti. Aktuelni svjetski prvaci su na prvenstvo evropske smotre najboljih stigli kao favorit broj 1, a na putu do plasmana među osam najboljih stoji im Švicarska koju sa klupe predvodi Sarajlija Vladimir Petković.

Sigurno da Švicarci u Bukurešt ne dolaze sa bijelom zastavom, ali bi eliminacijom "Trikolora" napravili senzacionalan rezultat. I kvota govori o šansama Švicarske, pa je Mozzart za pobjedu Petkovićevih izabranika odredio kvotu 5.70, dok za trijumf Francuza daje 1.65.

Pobjednici utakmica u Kopenhahenu i Bukureštu će se sastati u četvrtfinalu, dok se u polufinalu križaju sa duelom Belgije i Italije.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.