UPUTILI MU I PRIJETNJE

Navijači Evertona ne žele Beniteza, ako ga klub na kraju i potpiše ući će u historiju

Španski stručnjak bi mogao postati tek drugi trener koji je vodio i Liverpul i Everton

Benitez: Sa Liverpulom bio prvak Evrope 2005. godine. TWITTER

E. Ćosić

28.6.2021

Nakon što je Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) napustio Everton pokrenuta je velika saga oko njegovog nasljednika. Kao nasljednik Italijana spominjao se Nuno Espirito Santo, a nakon što je on otpao, kao glavni kandidat je iskočio Rafael Benitez

Sve bi bilo uredu da proslavljeni španski trener nije proveo šest godina (2004. - 2010.) na klupi gradskog rivala, pa zbog toga navijači "Karamela" protestvuju protiv njegovog dolaska. Već su prijetili kako će prestati sa kupovinom sezonskih ulaznica, ali i proizvoda u fan šopu, a sada su otišli korak dalje i uputili prijeteće poruke španskom treneru.

Ispred njegove kuće u Liverpulu ga je dočekao transparent na kojem je bila ispisana poruka: - Znamo gde živiš, nemoj slučajno da si potpisao! 

Vlasnik Evertona Farad Moširi (Farhad Moshiri) smatra da je Benitez pravi čovjek za klub i da bi se "Karamele" sa njim vratili u evropska takmičenja. On je uvjeren da protivljenje navijača nije nikakva prepreka za dolazak Španca u klub.

U slučaju da Benitez na kraju ipak dođe na Gudison Park, španski trener bi ušao u historiju kao tek drugi trener koji je vodio i Liverpul i Everton. Prvi je Vilijam Edvard Barklej (William Edward Barclay) koji je 1892. godine napustio Gudison i otišao u novoformirani klub u gradu - Liverpul.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.