EURO 2020

Traže se posljednji putnici za četvrtfinale: Okršaj starih rivala Engleske i Njemačke na Vembliju

U drugom susretu snage će odmjeriti Švedska i Ukrajina

Engleska na Vembliju dočekuje Njemačku. Agencije

Piše: A. Ka.

29.6.2021

Utakmicama Engleska – Njemačka i Švedska - Ukrajina bit će okončana osmina finala Evropskog prvenstva u nogometu.

U 18 sati na Vembliju je susret Engleska – Njemačka, koji definitivno nosi epitet derbi utakmice ove runde takmičenja. Iako spomenute selekcije nisu oduševile u grupnoj fazi, pogotovo Njemačka koja je do posljednjih trenutaka utakmice sa Mađarskom strahovala da li će proći grupu, očekuje se dobra utakmica. Fudbalski klasik igra se u domu engleske reprezentacije, na Vembliju, a "Gordi Albion" je prema kladionicama blagi favorit.

Nijanse će odlučiti, a zna to i Mozzart pa je mala razlika u kvotama na pobjedu Engleske i Njemačke. Mozzart je za pobjedu Engleske pripremio kvotu 2.60, dok je na Njemačku nešto veća, 2.80.

U 21 sat snage će u okviru posljednje utakmice osmine finala odmjeriti Švedska i Ukrajina. Utakmica se igra na Hampden Parku u Glazgovu.


Švedska, koja je kao pobjednik grupe prošla u osminu finala, blagi je favorit. S druge strane, ne treba otpisati ni Ukrajince pa nas skoro sigurni očekuje krajnje neizvjestan duel. Andrij Ševčenko (Andriy Shevchenko) i njegovi izabranici su uhvatili posljednji voz za narednu rundu, a nadaju se da će bolje iskoristiti drugu priliku.

Identična situacija kao i u duelu koji će se odigrati ranije između Engleske i Njemačke. Švedska je blagi favorit, ali ni Ukrajina nije unaprijed prežaljena. 

Mozzart je za pobjedu Švedske spremio kvotu 2.60, dok je trijumf Ukrajine vrijedan kvote 2.85. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.