EURO 2020

HNS se oglasio nakon skandalozne greške sa grbom

Hrvatska reprezentacija na dresovima imala grb sa šahovnicom iz vremena NDH

Modrić na utakmici sa Španijom. TWITTER

E. Ćosić

29.6.2021

Hrvatski fudbalski savez (HNS) se oglasio saopćenjem nakon što je reprezentacija tokom učešća na Evropskom prvenstvu nosila dresove sa pogrešnim grbom. Modrić i društvo su nosili šahovnicu bijele boje koja je korištena u vrijeme NDH.

- Printanje sportske opreme hrvatske reprezentacije radi kompanija "Sitotisak Decolor", uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamjerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u printanju hrvatske zastavice uoči Evropskog prvenstva, koja potom nije primijećena. Hrvatski fudbalski savez tražit će odgovornost od kompanije "Sitotisak Decolor" te interno sankcionisati djelatnike odgovorne za ovaj nenamjeran propust, zbog kojeg se ispričavamo javnosti i hrvatskim navijačima. Dakako, HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namjernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju diljem svijeta - navedeno je u saopćenju hrvatske kuće fudbala.

Podsjećamo, Hrvatska je jučer nakon sjajne utakmice u Kopenhagenu eliminisana nakon produžetaka. Bolja je bila selekcija Španije ukupnim rezultatom 5:3.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.