EURO 2020

Rasulo u Francuskoj: Igrači se svađali u toku utakmice, burno bilo i na tribinama

"Trikolore" u osmini finala zaustavila Švicarska

Rabiot: Prigovorio Pogbi zbog defanzivnog angažmana. TWITTER

E. Ćosić

30.6.2021

Aktuelni svjetski prvaci Francuzi bili su glavni favorit za osvajanje evropskog trona, međutim izabranike selektora Didijea Dešama (Didier Deschamp) zaustavila je Švicarska našeg Vladimira Petkovića. Nakon 3:3 u regularnom vremenu, pa i u produžecima, pristupilo se penalima, a tu su se bolje snašli Švicarci i slavili sa 5:4. 

Činilo se da je u Francuskoj selekciji sve idealno. "Trikolori" su očekivali da će pregaziti sve na putu do titule prvaka Evrope koja im je izmakla pet godina ranije. Međutim, protiv Švicarske su počeli problemi koji, čini se, neće tako lako nestati.

Pojedini mediji su prenijeli vijest o konfliktima igrača na terenu, a kao "šlag na tortu" došlo je svađanje roditelja na tribinama, kada je majka Adriena Rabioa (Rabiot) kritikovala Kilijana Mbapea (Kylian) i Pola Pogbu (Paul) ispred članova njihovih porodica.


U toku utakmice je sve počelo kada je Rabio kritikovao Pogbu zbog njegovog defanzivnog angažmana, a Rafael Varan (Raphael Varane) je napao Benžamina Pavara (Benjamin Pavard), koji je uzvrtio svom kolegi iz odbrane. Kasnije su njih dvojica našli zajedničku kada su kritikovali Pogbu koji je igrao loše u defanzivi. 



"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.