PODGORICA

Dejan Savićević ostaje predsjednik FSCG: Ova podrška mi mnogo znači

Savićević je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata

Dejan Savićević. Arhiva

G. Šumar

30.6.2021

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević obavljaće tu funkciju i naredne četiri godine, odlučeno je danas na Izbornoj skupštini FSCG .Njegov protivkandidat, internacionalni sudija sa Cetinja – Jovan Kaluđerović, jučer je najavio da neće prisustvovati izbornom procesu, nakon što je Uprava sa sport privremeno zabranila Izbornu skupštinu FSCG.

- Ova podrška mi mnogo znači. Nastavit ću da budem posvećen kao do sada i da zajednički radimo za budućnost fudbala, rekao je Savićević nakon izbora, te dodao: 

- Fudbal se danas mora posmatrati mnogo šire od onoga što vidimo na terenu ili TV ekranima. Imam svoj program koji želim da sprovedem sa svojim timom. Želim prosperitet fudbala na svim nivoima u našoj zemlji. Napor koji smo do sada uložili uticao je da se svi fudbalski radnici bolje osjećaju u odnosu na ambijent koji smo naslijedili. Pred nama je težak izazov, ali težićemo da dostignemo bolje, evropske, standarde. Želimo da sve ovo prate i uspješniji rezultati svih nacionalnih selekcija, kao i klubova. Edukacija trenera, sudija i ostalih sportskih radnika, stvaranje mladih igrača i igračica zauzeće posebno mjesto u planovima FSCG. Vrata Saveza otvorena su za sve koje imaju dobre namjere i zdrave predloge. Vjerujem da ste prepoznali moju zdravu priču i ambicije”, rekao je Savićević, koji je dobio podršku svih 27 prisutnih delegata. 

To je njegov šesti mandat na čelu FSCG, a četvrti u nezavisnoj Crnoj Gori. Inače, Savićević je na čelu crnogorskog saveza od 2001. godine, a bit će na toj funkciji do 2025. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.