HRVATSKA

Dalić poručio Rebiću: Zašto nisi bio frajer i ostavio svoju objavu?

- Poštujem svaki komentar, svako ima pravo objaviti ono što misli, kaže selektor Hrvatske

Dalić i Rebić na jednom od treninga Hrvatske. Pixell

M. K.

1.7.2021

Čekalo se dugo da selektor Hrvatske Zlatko Dalić javno prokomentariše "paljbu" koju je direktno ili indirektno osuo napadač Ante Rebić po njemu, svojim kritičarima, novinarima i bivšim hrvatskim reprezentativcima, nakon neuspjeha Hrvata na Euru 2020, gdje su zaustavljeni od Španije u osmini finala (Španci slavili s 5:3 nakon produžetaka).

Podsjetimo, napadač Milana žestoko je istupio na društvenim mrežama i između ostalog prozvao i Dalića riječima:

- Nakon svega nije ni bitno tko je "krivac", činjenica je da smo zadnje dvije-tri godine g***. Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu, poručio je na Instagramu Rebić, ali je nedugo nakon toga obrisao objavu. 

Zlatko Dalić je na ovo odgovorio sljedećim riječima: 

- Poštujem svaki komentar, svako ima pravo objaviti ono što misli. Da ja tako nešto objavim, ja bih to ostavio, budi frajer i ostavi to da stoji cijeli život, rekao je za HRT Dalić, pa na pitanje je li Rebić tim potezom zatvorio sebi vrata reprezentacije, odgovorio:

- Ko sam ja da nekome zatvaram vrata reprezentacije?

Sigurno da će naredni dani donijeti još mnogo toga kada se u hrvatska selekcija i HNS u pitanju, jer rana eliminacija "Vatrenih" sa Eura izazvala je pravi potres u hrvatskom fudbalu.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.