EURO 2020

Može li Sarajlija Vladimir Petković sa svojim momcima "srušiti" i veliku Španiju?

Od 21 sat na stadionu Allianz Arena u Minhenu igrati derbi ove faze između Belgije i Italije

Vladimir Petković na rukama nogometaša. Agencije

Piše: A. Kapo

2.7.2021

Utakmicama četvrtfinala Švicarska – Španija i Belgija – Italija danas se nastavlja Evropsko prvenstvo u nogometu.

Od 18 sati u Sankt Peterburgu snage će odmjeriti Švicarska i Španija, dok će se od 21 sat na stadionu Allianz Arena u Minhenu igrati derbi ove faze između Belgije i Italije.


Napravili mnogo

Podsjetimo, među osam najboljih selekcija Evrope, osim Švicarske, Španije, Belgije i Italije, našli su se Češka, Danska, Ukrajina i Engleska.

Švicarci, koje s klupe predvodi Sarajlija Vladimir Petković, već su napravili mnogo, pogotovo nakon što su u nevjerovatnoj utakmici eliminisali aktuelnog prvaka svijeta Francusku.


Švicarci će biti lišeni usluga svog ponajboljeg igrača Granita Džake (Xhake), koji zbog žutih kartona nema pravo nastupa.

S druge strane, Španci su u četvrtfinale došli nakon su tek u produžecima slomili otpor odlične Hrvatske (5:3).

Belgija će nakon pobjede protiv aktuelnog prvaka Evrope Portugala igrati protiv jednog od favorita za osvajanje - reprezentacije Italije.

Računaju na sve igrače

Selektor Belgije Roberto Martinez i selektor Italije Roberto Mančini (Mancini) mogu računati na sve igrače. Mančini, doduše, ne može računati na Alesandra Florencija (Alessandra Florenzija), koji se povrijedio još u prvom kolu.

Italija je u grupnoj fazi možda pokazala i najviše, jer su bili konstantni - do četvrtfinala došli su s tri pobjede. U osmini finala, nakon produžetaka, rezultatom 2:1 savladali su Austriju.

S druge strane, Belgija je, također, ostvarila tri pobjede u grupi pa nas očekuje krajnje neizvjesna utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.