EURO 2020

Junak Švicarske Haris Seferović uoči utakmice protiv Španije za "Avaz": Znam za koju državu igram, ali i odakle sam

U današnju utakmicu u Sankt Peterburgu ćemo ući kao i u prethodnu u Bukureštu, rekao je napadač reprezentacije Švicarske

Haris Seferović. AFP

Piše: G. Šumar

2.7.2021

Napadač reprezentacije Švicarske Haris Seferović (29), nakon što je svojim golovima za senzacionalnu pobjedu poslao kući aktuelnog svjetskog prvaka - Francusku, u ekskluzivnom razgovoru za “Avaz” najavio je današnji četvrtfinalni duel sa Špancima (18 sati).


Sve je moguće

- Španija je jaka ekipa, dobro igraju fudbal, ali kad smo dobili Francusku ne moramo se bojati nikoga - rekao je Seferović i dodao:

- Opet ćemo dati sve od sebe, a u današnju utakmicu u Sankt Peterburgu ćemo ući kao i u prethodnu u Bukureštu. Sve je moguće. 

Neizbježna tema u razgovoru sa Seferovićem je i njegova domovina, Sanski Most, gdje su rođeni njegovi roditelji.

- Normalno da mi je drago što se pobjeda protiv Francuza slavila u mom Sanskom Mostu, ali, kako sam čuo od vas, i Sarajevu. Kad god mogu odem na nekoliko dana u Sanski Most, gdje mi živi rodbina, ali i drugovi. Moj otac i majka su iz Sanskog Mosta, tako da mi je uvijek drago doći dolje. Inače, nakon utakmice protiv Francuske sam dobio puno poruka iz Sanskog Mosta. Moj otac je bio na utakmici u Bukureštu, ali sam sretan da je i moj narod u Bosni gledao utakmicu i da znaju da sam dobro igrao. Drago mi je što sam obradovao i moje Sanjane, te sve Bosance i Hercegovce – u jednom dahu je rekao Seferović.


Dolazak u Bosnu

No, dodao je i ovo:

- Znam za koju državu igram, ali i odakle sam. To je normalno, odgojen sam tako da nikad ne zaboravim odakle sam i ko sam. Ne znam hoću li ove godine moći doći u Bosnu, gdje uvijek rado dolazim, jer ne znam koliko ću imati odmora, odnosno do kada ćemo ostati na Euru. A, također, supruga mi je trudna, još malo ću dobiti drugo dijete. Ne znam, ove godine teško da ću doći, ali sljedeće dolazim sigurno - zaključio je Seferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.