ŠVICARSKA

Petković uoči duela sa Špancima: Nismo završili takmičenje, još smo "gladni"

- Znamo da ponovo igramo protiv jednog od favorita, kaže bh. stručnjak na klupi Švicarske

Petković vjeruje u novo čudo. UEFA

M. K.

2.7.2021

Sarajlija na klupi Švicarske, Vladimir Petković, nakon jednog čuda koje je napravio kada je eliminisao Francuze sa Eura 2020, sada priprema svoj tim za novo čudo, a ono se zove - eliminacija Španije.

Naravno, i sam Petković je svjestan da će mu za tako nešto trebati savršeno odigrana utakmica, a bh. stručnjak je uoči večerašnjeg meča na Gazprom Areni, rekao:

- Napravili smo veliki uspjeh plasmanom u četvrtfinale, ali nismo završili takmičenje, još smo "gladni". Znamo da ponovo igramo protiv jednog od favorita, ali nismo se zadovoljili nakon što smo eliminisali Francusku. Spremni smo za još jedan veliki izazov, ističe Petković.

Ovo će biti prvi susret Švicarske i Španije na Evropskim šampionatima.

Njihova tri prethodna meča na velikim turnirima dogodila su se na Mundijalima 1966, 1994. i 2010.. Španija je pobijedila u prva dva, a Švicarska u trećem meču.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Švicarske daje kvotu 4,70, dok je kvota na pobjedu Španije 1,78. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.