ŠPANIJA

Luis Enrike: U Švicarskoj nećete pronaći velike zvijezde, njih krasi nešto drugo

- Stvarnost je da je Švicarska prošla, a dobra stvar za nas je što se dobro poznajemo, smatra selektor Španije

Enrike je za protivnika očekivao Španiju, ali.... UEFA

M. K.

2.7.2021

Sudeći po novijoj historiji duela Švicarske i Španije, od večerašnje utakmica ove dvije selekcije (18 sati) u Sant Peterburgu u četvrtfinalu Eura 2020, ne bi se trebali nadati velikom broju pogodaka.

Radi se o duelima u Ligi nacija iz prošle godine, kada je Španija ostvarila pobjedu od 1:0 u Madridu u oktobru, a zatim su ove dvije ekipe odigrali 1:1 sljedećeg mjeseca u Bazelu.

Međutim, to ne mora da znači ništa. Jer, u fudbalu se nikad ne zna, pogotovo ako se osvrnemo na nedavne duele Švicarske i Španije u osmini finala Eura 2020, gdje su ovi prvi odigrali 3:3 sa Francuzima u 90 minuta, a Španci na produžetke izbacili Hrvatsku nakon pobjede od čak 5:3.

Španski selektor Luis Enrike (Enrique) kaže kako su Španci čvrsto na zemlji i da nema euforije zbog toga što su za protivnika dobili Švicarsku umjesto očekivanu Francusku. 

- Stvarnost je da je Švicarska prošla, a dobra stvar za nas je što se dobro poznajemo. Nedavno smo se takmičili u Ligi nacija. Bit će vrlo teško igrati protiv njih. Švicarska možda nema velika imena u svom timu što ljude zavarava, ali oni imaju nešto drugo, to je sjajna grupa igrača, strašan kolektiv, kazao je Enrique.



"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Švicarske daje kvotu 4,90, dok je kvota na pobjedu Španije 1,78. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.