EURO 2020

Tiago Alkantara potezom nakon utakmice oduševio fudbalsku javnost

Španski fudbaler tješio golmana i fudbalera Švicarske

Tiago sa Vargasom i Zomerom. TWITTER

E. Ćosić

2.7.2021

Reprezentacija Španije večeras je pobijedila Švicarsku nakon penala i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Nakon 1:1 u regularnom vremenu i dodatnih 30 minuta pristupilo se jedanaestercima, gdje su se bolje snašli Španci i pobijedili sa 3:1 u penalima.



Tužni su bili Švicarci nakon utakmice, borili su se i sa igračem manje uspjeli utakmicu odvesti u penale. Najgore je bilo večeras sjajnom golmanu Janu Zomeru (Yann Sommer) i Rubenu Vargasu koji je promašio penal za Švicarsku. I dok su svi Španci slavili plasman u polufinale, veznjak "Crvene furije" i član Liverpula Tiago Alkantara (Thiago Alcantara) otišao je tješiti Zomera i Vargasa.

Španski fudbaler je ovim potezom oduševio fudbalsku javnost i pokupio simpatije mnogih. Podsjećamo, u penal seriji za Špance su pogađali Dani Olmo, Džerard Moreno (Gerard) i Mikel Ojarzabal (Oyarzabal), dok su promašivali Buskec (Busquets) i Rodri. Kod Švicaraca je precizan bio samo Mario Gavranović, a s bijele tačke nisu pogađali Fabian Šer (Schar), Manuel Akandži (Akanji) i Ruben Vargas.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.