ČETVRTFINALE EURA

Geret Sautgejt: Prvi put smo van zemlje i bez navijača, sve je na nama

- Ja sam lično impresioniran s onim što je Andrij Ševčenko napravio s tom ekipom, rekao je selektor Engleske

Selektor Engleske Sautgejt očekuje težak meč u Rimu. AFP

M. K.

3.7.2021

Engleska reprezentacija, nakon eliminacije Nijemaca u osmini finala Eura 2020, ima status prvog favorita ovog turnira, pa se tako očekuje da prođe i Ukrajince u Rimu u četvrtfinalu.

Selektor Gordog Albiona, Geret Sautgejt (Gareth Southgate) poziva na oprez uoči duela sa ekipom Andriija Ševčenka.

- Pred nama je utakmica koja će se mnogo razlikovati od prethodne. Prije svega, igramo prvi put van svoje zemlje i  bez velike podrške svojih navijača na koju smo navikli. Sve je na nama, bit će teško i bit će ovo duel dvije ekipe s potpuno različitim stilom igre. Ukrajinci odigrali odlično protiv Švedske, a sad se mi moramo spremiti za jednu od nekoliko formacija s kojima Ukrajinci mogu izaći na teren. Ja sam lično impresioniran s onim što je Andrij Ševčenko napravio s tom ekipom, rekao je selektor Engleske. 


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU, a započeti igru vidjeti pravila možete ovdje.


Kladionica Mozzart na pobjedu Ukrajine daje kvotu 7,25, dok je kvota na pobjedu Engleske 1,52. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Kladionica Mozzartna pobjedu Češke daje kvotu 3,35, dok je kvota na pobjedu Danske 2,30. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.