KOPA AMERIKA

Briljantni Mesi predvodio Argentinu: Dvije asistencije i sjajan gol protiv Ekvadora

"Gaučosi" slavili u četvrtfinalnom okršaju sa 3:0

Mesi: Želi trofej sa reprezentacijom. TWITTER

E. Ćosić

4.7.2021

Argentina je pobijedila Ekvador sa 3:0 u četvrtfinalnom susretu, a junak večeri bio je kapiten "Gaučosa" Lionel Mesi (Messi). Najbolji argentinski fudbaler bio je noćna mora Ekvadoraca, a meč je završio sa dvije asistencije i sjajnim pogotkom.

Prvo je u 40. minuti namjestio gol Rodrigu De Paulu (Rodrygo) za vodstvo svoje selekcije, a onda je u 84. minuti asistirao Lautaru Martinezu za ovjeru pobjede. Konačnih 3:0 postigao je sam Mesi, kada je majstorski pogodio iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca.


Sudija je prvo pokazao na bijelu tačku, da bi nakon konsultacije s VAR-om izvukao loptu izvan kaznenog prostora Ekvadora, međutim ni to nije omelo Mesija koji je preciznim i jakim udarcem matirao golmana Ekvadora Hernana Galindeza. Ovo je Mesiju bio 76. gol za reprezentaciju.


Argentina će u polufinalu igrati sa Kolumbijom koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Urugvaj. Nije bilo golova sve do raspucavanja gdje su se bolje snašli Kolumbijci i slavili sa 4:2 na krilima odličnog Davida Ospine. Golman Napolija i reprezentacije Urugvaja je odbranio dva penala.

Drugi polufinalni par čine Brazil i Peru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.