EURO 2020

Šok za Španiju, jedan od najboljih neće igrati protiv Italije

Povreda najvjerovatnije neće biti zaliječena

Sarabija: Neće moći igrati. Twitter

N. Demirović

4.7.2021

Veznjak Pablo Sarabija (Sarabia), koji pruža odlične partije na Euru, zbog ozljede aduktora vjerovatno neće moći igrati za Španiju protiv Italije u polufinalu koje je na rasporedu u utorak, na Vembliju, objavili su talijanski mediji, prenosi "Gol".

Izostanak Sarabije bio bi veliki udarac za španskog elektora Luisa Enrikea (Enrique). Sarabija je na Euru zabio dva gola i upisao je dvije asistencije. Jedan gol je postigao u pobjedi 5:0 protiv Slovačke u grupnoj fazi takmičenja, a drugi protiv Hrvatske u osmini finala za izjednačenje 1:1.

No, u četvrtfinalnoj utakmici protiv Švicarske zbog povrede odigrao je samo prvo poluvrijeme.

Iz španskog tabora su poručili da ga vjerovatno neće moći osposobiti za polufinalni susret protiv Italije, a pod velikim upitnikom je i standardni stoper Ajmerik Laporte (Aymeric), koji osjeća umor nakon što je odigrao svih pet dosadašnjih susreta na Euru, od kojih su dva otišla u produžetke.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.