LIGA PRVAKA:

Borac otputovao u Kluž: Prvak Rumunije kažnjava svaku grešku

Gledali smo pripremne mečeve Kluža, njihov novi trener Mariuš Šumudica ima dva sistema koje forsira, rekao je Maksimović

Maksimović: Moramo spriječiti njihovu tranziciju i prodore po krilima. Fk Borac

Piše: G. Šumar

5.7.2021

Fudbaleri banjalučkog Borca sutra (19 sati) u Klužu igraju prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Pokušat će izabranici Marka Maksimovića maksimalno hrabro i koncentrisano doći do dobrog rezultata pred revanš koji se igra sedam dana kasnije u Banjoj Luci. Ekspedicija Borca jutros je u Kluž otputovala čarter letom sa aerodroma Mahovljani.

- Gledali smo pripremne mečeve Kluža, njihov novi trener Mariuš Šumudica ima dva sistema koje forsira, rekao je Maksimović i dodao: 


Igrački kadar

- Oni su ekipa koja kažnjava svaku grešku, zbog toga se moramo boriti do kraja svake akcije, do posljednje lopte. Moramo spriječiti njihovu tranziciju i prodore po krilima, tu su najopasniji. Imaju opasnog kapitena Deaka i napadača Omranija. Vidjeli smo da se kod njih podrazumijeva to da će nas proći, možda su to činjenice, možda to nije njihova bahatost. Traže i dalje pojačanja, znamo da im je cilj plasman u grupnu fazu jednog od dva najkvalitetnija evropska takmičenja, a pokazali su u posljednjoj deceniji ko su i šta su u rumunskom i evropskom fudbalu. Skautirali smo ih i znamo kako ćemo im se suprotstaviti, a sve što treba da uradimo je da na terenu pružimo maksimum.

Zbog problema sa lakšim povredama “generalku” sa bijeljinskim Radnikom preskočili su kapiten Stojan Vranješ i napadač Panajotis Moraitis, kao i stoper Marko Jovanović koji je primio posljednju injekciju koja mu je propisana za oporavak. Stručni štab ne želi ništa da rizikuje sa pomenutim igračima koji su u avionu za Kluž, dok je nastup centralnog beka Dejana Uzelca, koji i dalje ima problema sa petom, pod znakom pitanja. Od ranije je poznato da trener Marko Maksimović neće moći da računa na golmana Bojana Pavlovića i napadača Jovu Lukića.

Startna postava

- Imam u glavi kako bi ekipa trebala izgledati. Znaju to i momci. Što se tiče novajlija, uklapaju se i neće im biti lako, jer su ovi momci uzeli titulu i morat će dobro da se potrude da ih istisnu. A to će motivisati i starosjedioce da i oni daju dodatno sve od sebe, zaključio je Maksimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.