EURO 2020

Manćini: Bit će teško, Španija ima dobrog selektora i dobre igrače

Selektor italijanske reprezentacije govorio pred sutrašnji polufinalni duel

Manćini: Njegov tim bez poraza na 32 utakmice u nizu. AFP

E. Ćosić

5.7.2021

Selektor Italije Roberto Manćini (Mancini) se obratio medijima pred sutrašnji polufinalni duel Evropskog prvenstva koji "Azuri" igraju protiv Španije.

Susret je to starih rivala, obzirom da su Italijani i Španci snage odmjerili čak 36 puta. "Crvena furija" ima pobjedu 12 pobjeda, jednu više od Italije, dok je 13 utakmica završeno bez pobjednika. Španija ima blagu prednost u međusobnim duelima, ali u sutrašnji meč Italijani ulaze sa sjajnim skorom - čak 32 utakmice bez poraza za izabranike Roberta Manćinija.

- Bit će teško, iako je Španija drugačija od Belgije. Neće biti ista vrsta utakmice, ali će biti zasigurno predstavljati brojne poteškoće. Španija je godinama izvanredan tim, čak i nakon što su mijenjali i podmlađivali ekipu. Oni imaju dobrog selektora i dobre igrače - poručio je Manćini koji je na pitanje novinara uporedio Serhija Buskeca (Sergio Busquets) i Žoržinja (Jorginho).

- Svakako da su oni među najboljima na toj poziciji. Buskec je odličan igrač godinama unazad. On je tu duže nego Žoržinjo. Uzevši u obzir kako on igra sada, kako god, Žoržinjo također spada u najbolje - poručio je Manćini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.