MINHEN

Bajern očekuje gubitak od 150 miliona eura

Predsjednik Bajerna Herbert Hainer rekao je da su ti gubici uglavnom posljedica praznih tribina na "Allianz Areni" od marta prošle godine

Cilj neće biti ispunjen bez uspješnih evropskih nastupa. Arhiva

FENA

6.7.2021

Njemački fudbalski velikan Bajern Minhen očekuje gubitak od 150 miliona eura zbog pandemije koronavirusa, objavio je njemački velikan. Predsjednik Bajerna Herbert Hainer rekao je da su ti gubici uglavnom posljedica praznih tribina na "Allianz Areni" od marta prošle godine.

- Međutim, naše ambicije nisu umanjene, dodao je Hainer.

Novi izvršni direktor kluba iz Minhena Oliver Kan (Kahn), međutim, istaknuo je da će "sigurnost ipak biti na prvom mjestu".

- Deseti uzastopni naslov njemačkog prvaka naš je veliki cilj. To nikada prije nije učinjeno u najvišim evropskim ligama, ali neće biti u potpunosti ispunjen bez uspješnih evropskih nastupa, dodao je Kahn.

Ekipu će u predstojećoj sezone voditi novi trener Julian Nagelsman (Nagelsmann), a Kan je dodao kako klub pregovara o produženju ugovora s veznjacima Leonom Goreckom (Goretzka) i Kingslijem Komanom (Kingsley Coman).

Nova bundesligaška sezona počinje 13. avgusta, a Bajern se nada da će zdravstveni propisi u Bavarskoj omogućiti dolazak ograničenog broja navijača na stadionu koji ima 75 hiljada mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.