EURO 2020

Olmo: Jaki smo u glavi, spremni smo za tih 90 ili ako treba ponovno 120 minuta

Italijani su kroz turnir pokazali da su dobra ekipa koja igra da osvoji Euro. No, mi ćemo raditi sve što smo i dosad, imamo isti cilj

Dani Olmo. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

6.7.2021

Španski reprezentativac Dani Olmo važne je godine životnog i nogometnog sazrijevanja proveo u Zagrebu, a sada je dočekao priliku nastupiti u polufinalu Eura 2020 na Vemblijuu protiv Italije. U "finalu prije finala".


Imamo isti cilj

- Italijani su kroz turnir pokazali da su dobra ekipa koja igra da osvoji Euro. No, mi ćemo raditi sve što smo i dosad, imamo isti cilj - kazao je Olmo za SN, te dodao:

- Jaki smo u glavi, spremni smo za tih 90 ili ako treba ponovno 120 minuta.

Sarabia je povrijeđen i ako će Luis Enrike (Enrique) mijenjati kao dosad, večeras će startar biti Olmo, koji je bio u startnoj postavi u prva dva kola kad je napadač PSG-a bio na klupi, a zamijenio ga je i na poluvremenu sa Švicarskom.

- Ako me trener stavi, dat ću maksimum kao i dosad. Dobro se osjećam, dobro funkcioniramo kao ekipa, slijedimo svoj put, a to je najvažnije, rekao je Olmo.


Najbolji put

Prije dvije godine u finalu Eura U-21, u kojem su Španci nadvisili Nijemce 2:1, drugi pogodak u 69. minuti postigao je Olmo. Iz te U-21 ekipe danas su u kadru još samo Ojarzabal (Oyarzabal) i Fabian Ruiz. Kad još malo odvrtimo film unatrag, u novembru 2018. dobio je poziv u mladu "la roju", u avgustu 2019. u A-tim. Iz Dinama, iz HNL-a, a igrao je i Treću i Drugu HNL za Dinamo II. Ko zna što bi bilo da se Euro igrao lani, po rasporedu, no danas se Dani kao važan adut bivših svjetskih i europskih prvaka bori za svoj prvi finale Eura, u ekipi u kojoj nema nijednog igrača Real Madrida.

- Ako staneš na trenutak i razmisliš o svemu, to je doista nešto posebno i velika stvar. Da, išao sam korak po korak i tako ću i nastaviti, to je najbolji put - zaključio je Olmo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.