EURO 2020

Niko Englezima nije odbrusio kao Kasper Šmajhel

Golman danske reprezentacije dao genijalan odgovor engleskom novinaru

E. Ćosić

Šmajhel i Hojbjerg na press konferenciji

Foto: UEFA


Golman reprezentacije Danske Kasper Šmajhel (Schmeichel) bio je raspoložen na večerašnjoj press konferenciji uoči sutrašnjeg polufinalnog meča protiv Engleske.

Uspio je golman Lestera je uspio i da isprovocira Engleze, a dosjetkom je nasmijao sve, osim vjerovatno Engleza koji euforično najavljuju povratak fudbala i već poznati slogan "It's coming home". 

Engleski novinar je pitao Šmajhela kakve su šanse da Danci zaustave pohod Engleske ka evropskom tronu i usput mu spomenuo slogan "Vraća se kući". Golman Danske je dao genijalan odgovor koji je zatekao engleskog novinara.

- Da li je ikad bio kući. Mislim, da li ste ikad osvojili? - pitao je danski golman predstavnika engleskog medija uz osmijeh na licu.

Bit će zanimljivo kako će reagovati navijači Lestera koji navijaju za englesku reprezentaciju, obzirom da je Šmajhel jedan od njihovih ljubimaca.

Inače, Danska je 1992. godine osvojila Evropsko prvenstvo kada je nastupila umjesto Jugoslavije, a tada su bez prve zvijezde Majkla Laudrupa (Michael) pokorili Stari kontinent. Gol Danske na tom prvenstvu čuvao je Kasperov otac, Peter.

Inače, Danska i Engleska će sutra na Vembliju igrati svoj polufinalni okršaj od 21 sat.

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

NA VRH

Podijeli članak na