EURO 2020

Alvaro Morata skinuo Fernanda Toresa sa trona

Pogotkom protiv Italije postao najbolji strijelac Španije na Evropskim prvenstvima

Morata: Sjajan skor osporavanog napadača. AFP

E. Ćosić

6.7.2021

Alvaro Morata utišao je kritičare i postao junak Španije. Napadač "Crvene furije" je u igru ušao u 62. minuti, da bi u 80. pogodio za poravnanje rezultata čime je sa trona skinuo Fernanda Toresa (Torres) i postao Španac sa najviše golova na Evropskim prvenstvima (6).

Pogodak koji je Morata postigao protiv Italijana bio je njegov treći na ovom Euru, a ukupno šesti na takmičenjima Starog kontinenta. Tako je Morata prestigao Fernanda Toresa s kojim je do sada bio izjednačen kao najbolji španski strijelac u historiji Evropskih prvenstava. 

Morata je na Evropskom prvenstvu 2016. godine postigao dva gola Turskoj i jedan Hrvatskoj, a na ovom turniru postizao je golove Poljskoj, Hrvatskoj i sada Italiji.

Možda Morata popravi svoj skor u produžecima, a ko zna možda i u finalu Evropskog prvenstva. Ukoliko se Španija plasira u veliko finale dugo osporavani napadač će biti jedan od junaka "Crvene furije".

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.