KONFERENCIJSKA LIGA

Dupovac: Poznajem ekipu Milsamija, iskusni su, znaju igrati na rezultat, ali nemaju neki prevelik kvalitet

Uradili smo analizu igre prvog protivnika, ozbiljna su ekipa i čeka nas zahtjevna utakmica, rekao je trener Sarajeva Abdulah Oruč

Amer Dupovac. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.7.2021

Fudbaleri Sarajeva jutros su otputovali u Moldaviju, gdje će sutra protiv Milsamija igrati prvi meč prvog pretkola Konferencijske lige.

- Uradili smo analizu igre prvog protivnika, ozbiljna su ekipa i čeka nas zahtjevna utakmica, rekao je trener Sarajeva Abdulah Oruč i dodao: 

- Radili smo dobro, imamo entuzijazam i želimo da evropska priča traje što duže. Mladi igrači su potentni, godine nisu bitne, nego kvalitet. U njima vidimo budućnost i perspektivu. Oni će i dalje dobijati prilike za igru, ističe Oruč.

Stoper kluba s Koševa Amer Dupovac istakao je da je Milsami jako iskusna ekipa, ali i da nema mnogo kvaliteta u svojim redovima.

- Nakon prošle sezone se okrećemo se novim izazovima, željno očekujemo evropske utakmice, rekao je Dupovac i dodao:

- Poznajem ekipu Milsamija, iskusni su, znaju igrati na rezultat, ali nemaju neki prevelik kvalitet. Ipak, neće biti lako, moldavski tim ne treba olako shvatiti. Dobro je što ćemo drugu utakmicu igrati na Koševu, pred našim navijačima koji će nam biti 12. igrač, zaključio je Dupovac.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.