KONFERENCIJSKA LIGA

Karačić: Dobro smo se pripremili, radujemo se utakmici sa Vlaznijom

Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, izjavio je Mato Stanić

Sirokobriježani su optimisti pred duel sa Vlaznijom. NK Široki Brijeg

G. Š. / AA

7.7.2021

Nogometaši Širokog Brijega spremni su za prvi susret prvog pretkola Konferencijske lige protiv Vlaznije iz Albanije. Petnaestodnevni rad u Kampu ”Musa – Karačić” pomogao je treneru Toniju Karačiću da iskristalizira tim koji će pokušati već sutra (21 sat) ostvariti rezultat koji bi ih približio drugom pretkolu.


Ekipa ostala na okupu

- Radujemo se ovoj utakmici. Dobro smo se pripremili. Išao sam u Podgoricu gledati Vlazniju, a uspio sam doći i do snimaka nekoliko utakmica. Radi se o kvalitetnom protivniku, iako ih je napustilo nekoliko igrača. Jako sam zadovoljan zbog činjenice da je naša ekipa ostala na okupu u odnosu na prošlu sezonu. To su igrači koji su danas bolji nego proljetos. Uigrani su, kompaktni, i meni je zadovoljstvo raditi sa njima, rekao je trener Širokog Brijega Toni Karačić, javlja Anadolu Agency (AA).

Optimistični pred prvi meč protiv Vlaznije su i igrači Širokog Brijega.

- Dobro smo se pripremili i jedva čekamo da utakmica započne. Dobro smo skautirali protivnika i znamo šta činiti. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, izjavio je Mato Stanić, sa kojim se složio i Alen Jurilj.

- Dobro smo se pripremili i s nestrpljenjem čekamo na utakmicu. Analizirali smo protivnika, znamo njihove prednosti i mane. Oni su, inače, jedan od težih protivnika koje smo mogli izvući, ali sam siguran da možemo proći dalje. Vjerujem da će u velikom broju doći i navijači, dodao je Jurilj.


Povratak navijača

Stadion ”Pecara” sutra će otvoriti vrata za sve koji žele biti podrška Širokom Brijegu na evropskoj sceni. Za razliku od meča koji će u Sarajevu u sklopu istog takmičenja igrati FK Velež iz Mostara, na ”Pecari” ograničenja neće biti radi blažih epidemioloških mjera u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Utakmica Široki Brijeg – Vlaznija sutra se igra od 21 sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.