ARGENTINA

Nova tragedija u porodici Emilijana Sale, fudbalera koji je stradao u avionskoj nesreći

Starija sestra Romina pronađena je u besvjesnom stanju

Emilijano Sala: Tragično izgubio život. Arhiv

N. Demirović

7.7.2021

U januaru 2019. godine nogometni svijet potresla je strašna vijest o padu aviona iznad La Manša u kojem je bio argentinski nogometaš Emilijano Sala (Emiliano).

Nekoliko dana ranije, 28-godišnji Sala potpisao je za velški Kardif u rekordnom transferu vrijednom 17 miliona eura, a na povratku iz francuskog Nanta dogodila se strašna nesreća u kojoj su život izgubili nogometaš i pilot.

Dvije sedmice trajala je potraga za olupinom aviona, privatni istražitelji pronašli su tijelo, a porodica argentinskog nogometaša nikada se nije pomirila s njegovom smrti.

Njegov otac umro je od srčanog udara samo tri mjeseca nakon nesretnog događaja, a sada se dogodila i nova tragedija u obitelji argentinskog nogometaša, piše "Gol".

Prije nekoliko dana, starija sestra argentinskog nogometaša Romina Sala pronađena je u besvjesnom stanju, javljaju argentinski mediji.

Nakon što je primio nekoliko poruka, zabrinuti prijatelj odlučio je otići do njene kuće i našao je  u besvjesnom stanju. Odmah je pozvao hitnu pomoć, ali 29-godišnja djevojka još je uvijek u kritičnom stanju, javljaju Argentinci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.