EURO 2020

Jeste li znali, heroj reprezentacije Danske je milioner i bez fudbala

Zajedno s ujakom ima bogatstvo od 250 miliona dolara

Brajtvajt: Posao s nekretninama. Twitter

N. Demirović

8.7.2021

Danska je bila jedna od reprezentacija koja je postala hit Evropskog prvenstva stigavši čak do polufinala, gdje ih je poslije sumnjivog jedanaesterca savladala Engleska, a u svom timu imaju i igrača Barcelone.

Martin Brajtvajt (Braithwaite) bio je jedan od heroja Danske u prethodnih mjesec dana, ali malo ljudi zna da ovaj fudbaler ima bogatstvo od 250 miliona dolara koje nema nikakve veze sa fudbalom.

Ovaj 30-godišnji napadač privukao je pažnju fudbalske javnosti kada je prošle godine iz redova Leganesa prešao u Barcelonu u transferu vrijednom 18.000.000 eura i to van prokelaznog roka.

Ali on je osim na terenu vrlo uspješan i van njega - dok od "bubamare" zarađuje oko 4.000.000 eura po sezoni, od poslovnog biznisa sa nekretninama zarađuje mnogo više, piše "Mondo".

Brajtvajt je sa ujakom uspio da se obogati tako što je pokrenuo biznis s nekretninamaa u Sjedinjenim Američkim Država i danas njegova kompanija vrijedi 250.000.000 dolara, procjenjuje "Forbes".

Da sve bude impresivnije, u biznis su 2017. ušli sa 850.000 dolara.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.