PRIJELAZNI ROK

Bh. reprezentativac potpisao za Atromitos

Kenan Pirić dogovorio dvogodišnju saradnju sa klubom iz Atine

Pirić nakon potpisivanja ugovora. FACEBOOK

E. Ćosić

9.7.2021

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Pirić dogovorio je dvogodišnju saradnju sa grčkim prvoligašem Atromitosom. Nakon loše sezone u Mariboru, gdje je bh. golman odrađivao posljednju sezonu ugovora, pa zbog nepotpisivanja novog nije branio, sada je realizovao dobar transfer u atinski tim.

Zanimljivo da je trener golmana grčkog kluba Italijan Klaudio Rapakioli (Claudio Rapacioli) odabrao Pirića u konkurenciji 43 golmana. Italijanski trener je u klub stigao prije 20ak dana, a čelnici Atromitosa su pred njega postavili zadatak da riješi pitanje čuvara mreže. Izbor je pao na Pirića.


Pirić: Dvije godine u Atini. FACEBOOK

Inače, trener Atromitosa je Angel Lopez. Riječ je o mladom španskom treneru koji je u svojoj karijeri vodio Rekreativo, Ekvatorijalnu Gvineju, Delfin i Volos. Od maja 2021. godine je šef stručnog štaba grčke ekipe.

Što se tiče Pirića, prethodno je bio pred potpisom za Belinenšeš, čak je i otputovao u Lisabon, ali se ipak odlučio za ponudu Atromitosa. U svojoj karijeri bh. golman je nastupao za Gradinu, Slobodu, Zrinjski i Maribor. Za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine branio je na pet utakmica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.