TRENER FK SARAJEVO

Sablić nakon Milsamija: Ostaje žal za propuštenim prilikama

Bordo tim odigrao 0:0 u prvoj utakmici 1. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Sablić: Prva zvanična utakmica na klupi bordo tima. FK Sarajevo

E. Ćosić

9.7.2021

Ekipa Sarajeva sinoć je remizirala u Moldaviji protiv domaćeg Milsamija u prvom susretu prvog kola Konferencijske lige (0:0), a svoj debi u zvaničnim utakmicama na klupi bordo tima upisao je Goran Sablić.

Njegovi izabranici su bili bolji rival, imali nekoliko prilika za postizanje gola, a najbolja je bila ona u 29. minuti kada je Krste Velkoski propustio realizovati jedanaesterac. Sablić je za zvaničnu stranicu bordo kluba iznio viđenje utakmice sa Moldavcima.

- Mislim da smo odigrali jednu stvarno dobru utakmicu. Momci su me stvarno ugodno iznenadili, s obzirom na sve što nam se događalo u proteklo vrijeme. Nismo imali puno prijateljskih utakmica, tako da ni sam nisam znao šta od ekipe očekivati. Prvo poluvrijeme smo bili jako kvalitetni i dobri, stvorili smo šest-sedam stopostotnih šansi uz jedanaesterac koji nismo realizovali i zbog toga ostaje žal. Drugo poluvrijeme je bilo možda malo više izjednačeno, ali opet sa našom kontrolom - rekao je šef stručnog štaba tima sa Koševa, te dodao:

- Mislim da smo bili bolji protivnik i da smo trebali već ovdje utakmicu odvesti u onaj dio koji bi nama puno više odgovarao, a to je da rezultat ode na našu stranu. Pojedincima stvarno mogu biti zadovoljan, bilo je nekoliko novih igrača koje nisam ni imao vremena upoznati. Svi su pokazali zalaganje i htijenje, nedostajala je samo realizacija. Imamo dosta toga pozitivnog iz ove utakmice, sada imamo sedam dana da se pripremimo za uzvrat. Želja je da prođemo dalje, vjerujem da to možemo ostvariti zaključio - je Sablić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.