KOPA AMERIKA

Nejmar ogorčen jer mnogi Brazilci navijaju za Mesija i Argentinu

Nevjerovatna situacija pred finale južnoameričkog prvenstva

E. Ćosić

Nejmar: Oglasio se na Instagramu

Foto: TWITTER


U noći sa nedjelje na ponedjeljak u okviru finala Kopa Amerike snage će odmjeriti veliki rivali Brazil i Argentina. Finale se igra na Marakani u Rio de Žaneiru, a atmosfera kod Brazilaca je loša, navode tamošnji mediji.

U toj zemlji je sve više navijača koji navijaju da kapiten najvećeg rivala Lionel Mesi (Messi) napokon osvoji neki trofej sa reprezentacijom. Brazilci još više navijaju za Argentince jer su bili protiv domaćinstva Kopa Amerike ove godine.

Zbog toga su brazilske zvijezde ogorčene. Prozivaju medije zbog stvaranja loše atmosfere jer pojedini mediji o njima pišu kao o bahatim zvijezdama. Uz to, igrače ne štede ni brazilske legende koje rade kao TV komentatori.

- Teško je. Vidimo Brazilce, mnoge ljude koji rade u medijima koji su otvoreno protiv nas, koji ne navijaju za brazilsku reprezentaciju i koji nemaju zadovoljstvo i ponos gledati nas i podupirati nas - požalio se Markinjos (Marquinhos).

  • Poruka na Instagramu

    Poruka na Instagramu

    Foto: SCREENSHOT


Brazilski novinar Fabiola Andrade javno je rekao da će navijati za Argentinu zbog Mesija, čime je iznervirao Nejmara (Neymara) koji mu je odgovorio na Instagramu:

- Ja sam Brazilac s velikim ponosom i ljubavlju prema domovini. Oduvijek sanjam da odjenem brazilski dres i slušam pjesmu naših navijača. Navijam za Brazil u bilo kojem sportu, u bilo kakvom takmičenju. Ako se Brazilac takmiči u modeliranju, ja navijam za njega. Ako je u pitanju Oskar ili što god drugo, navijam za Brazilce. Gdje god nastupa Brazil, ja ga podržavam. I pitam se: tko je Brazilac i ne radi to isto? OK, ja to poštujem, ali gonite se - poručio je ogorčeni Nejmar.

Više o temi Fudbalska reprezentacija Brazila

NA VRH

Podijeli članak na