LUKSEMBURG

Pjanić otkrio za koga navija u finalu Eura i koji mu je igrač skrenuo pažnju

- Kad sam bio mlad tereni za mali fudbal bili su prepuni omladine. I sam sam tako počeo igrati fudbal na malom terenu, rekao je naš reprezentativac za Leesentiel

Pjanić se u Luksemburgu podsjetio na vrijeme kada je igrao mali fudbal. Lessentiel

M. K.

11.7.2021

Bh. reprezentativac i veznjak Barcelone Miralem Pjanić bio je u posjeti Luksemburgu gdje je obišao malonogometni kompleks Loft u gradiću Konternu.

Domaći mediji su iskoristili posjetu Pjanića, a naš fudbaler dao intervju za tamošnji Leesentiel.lu kojem je odgovarao na nekoliko pitanja.

- Kad sam bio mlad tereni za mali fudbal bili su prepuni omladine.  I sam sam tako počeo igrati fudbal na malom terenu, kazao je Pjanić, dodavši kako je tokom aktuelnog odmora igrao mali fudbal:

Napravio sam "peticu" na Ibici s nekim prijateljima. Želja za igranjem uvijek postoji, kaže igrač Barce.

Na pitanje da li prati Euro i da li ima svog favorita, kazao je: 

- Gledao sam puno utakmica i mislim da su Italija i Engleska zasluženo u finalu. Francuzi su bili favoriti ali to nisu pokazali na terenu. Moj favorit? Italija. Španija me iznenadila, ali ekipa koja mi se jako svidjela je Italija. Imali su jedan loš period, ali sad se vraćaju s koimbinacijom mladih i iskusnih igrača. Igrali smo s njima i već smo mogli vidjeti njihov potencijal. Roberto Manćini (Mancini) nešto je stvorio, smatra Pjanić, te skrenuo pažnju na jednog igrača:

- Pedri. Viđam ga svaki dan i nevjerovatan je. On je budući Iniesta, smatra Miralem.

Pjanićeva prognoza u finalu je sljedeća:

- Očekujem izjednačenu utakmicu. Engleska ima impresivnih 11 igrača, teško je prognozirati, ali ja se nadam se da će na kraju Italija slaviti. U toj selekciji imam dosta prijatelja, dugo sam igrao u Italiji, zaključio je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.