EURO 2020

Nevjerovatan podatak, znate li kada je Italija posljednji put izgubila sa Bonućijem i Kjelinijem u timu

Podatak koji se pojavio danas mogao bi zabrinuti Engleze

Kjelini i Bonući: Neprikosnoveni tandem. TWITTER

E. Ćosić

11.7.2021

Večeras se spušta zavjesa na još jedno prvenstvo Evrope, a posljednju utakmicu, onu za trofej i tron Starog kontinenta igrat će selekcije Engleske i Italije.

Susret se igra na Vembliju, londonskom stadionu koji bi trebao donijeti malu prednost reprezentaciji "Tri lava", međutim neće im biti lako. Naročito, kada se uzme u obzir da se radi o iskusnoj reprezentaciji Italije koja ne zna za posljednji poraz, jer su već 33 utakmice neporaženi. 

Tome su doprinijeli ponajviše iskusni defanzivci Leonardo Bonući (Bonucci) i Đorđo Kjelini. Prekaljeni tandem koji zajedno igra u Juventusu donosi sigurnosti golmanu i cijeloj ekipi, pa tako "Azuri" čak šest godina ne znaju za poraz kada su oni u timu. Naravno da su u proteklih šest godina Italijani gubili utakmice, ali tada bi izostao barem jedan od ove dvojice.


Inače, njih dvojica su saigrači od 2010. kada je Bonući stigao u Juventus nakon čega je brzo uslijedio i debi za reprezentaciju Italije. I večeras će igrati zajedno. Prije nekoliko trenutaka stigli su početni sastavi ekipa za veliko finale.

ITALIJA (4-3-3): Donaruma (Donnarumma), Di Lorenco (Di Lorenzo), Kjelini (Chiellini), Bonući (Bonucci), Emerson, Verati (Verratti), Barela (Barella), Žoržinjo (Jorginho), Kjeza (Chiesa), Imobile (Immobile) i Insinje (Insigne).

ENGLESKA (3-4-3): Pikford (Pickford), Volker (Walker), Megvajer (Maguire), Stons (Stones), Šo (Shaw), Tripije (Trippier), Rajs (Rice), Filips (Phillips), Maunt (Mount), Sterling i Kejn (Kane).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.