REAL MADRID

Florentino Peres: Kasiljas i Raul dvije najveće prevare Reala

Kasiljasa navijači obožavaju. Ne znam zašto ga brane i vole toliko, rekao je predsjednik Reala

Florentino Peres. Arhiva

G. Š. / El Konfidensal

13.7.2021

Španski "El Konfidensal" došao je u posjed snimaka nastalog 2006. godine u kojem je u centru pažnje predsjednik Real Madrida Florentino Peres (Perez). 

Bekam je dobar i veoma pametan momak

Na snimku se čuje kako negativno komentariše dvije legende kluba Raula Blanka (Gonzalez Blanco) i Ikera Kasiljasa (Casillas), što je izazvalo veliki skandal u Španiji, dok je o Dejvidu Bekamu (David Beckham) pohvalno govorio.

- Bekam je dobar i veoma pametan momak. Zarađuje 30 miliona eura godišnje. Ronaldo Nazario također. Zidan dobiva 25 miliona. A onda, tu je Raul koji ne prodaje apsolutno ništa. Čovječe, ništa, ni dres, ni medijsku pažnju nema. Loš je, vjeruje da je Real njegov i on je jedan od razloga zbog kojih sam otišao. Uništava klub, moral igrača, sve. Veoma loš je čovjek, rekao je Peres, te dodao:

- Kasiljasa navijači obožavaju. Ne znam zašto ga brane i vole toliko. On je jedna prevara, a druga je Raul. To su dvije najveće prevare Real Madrida, rekao je Perez koji je u tom periodu napustio funkciju prvog čovjeka "Kraljevskog kluba", da bi se nakon tri godine pauze ponovo vratio na tu funkciju.


Fudbaleri su sebični

Pored toga, na snimku se može čuti kako Peres nema baš lijepo mišljenje o fudbalerima generalno.

- Fudbaleri su sebični. Ne možete da računate na njih ni za šta. Imam užasnu sliku o fudbalerima, užasnu, užasnu… Video sam mnogo stvari u svom životu, ali nikad nešto slično kao što su oni, rekao je Perez.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.