BH. REPREZENTATIVAC

Kolašinac na pripremama sa Arsenalom, izvjestan odlazak

Naš fudbaler je dolaskom Tavareša tek treći izbor na poziciji lijevog bočnog

Kolašinac: Dio Arsenalove ekspedicije koja se priprema u Škotskoj. TWITTER

E. Ćosić

13.7.2021

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac započeo je treninge s Arsenalom za novu sezonu, međutim očekuje se da će uprkos tome naš fudbaler napustiti Emirejts.

Očekivalo se da će Kolašinac i ranije napustiti London, obzirom da je interesovanje za njegove usluge pokazalo nekoliko klubova iz Njemačke, Italije i Turske, a njemački "Bild" je pisao kako je najbliži odlasku u Fenerbahče gdje bi se ponovo udružio sa velikim prijateljem Mesutom Ezilom (Ozil).



Ipak, Kolašinac još uvijek nije rješio pitanje novog kluba, pa se tako zajedno sa ostatkom tima zaputio u Škotsku gdje će Arsenal obaviti prvi dio priprema za narednu sezonu.

Teško da će naš reprezentativac ostati u klubu, samo je pitanje gdje će. Prvi izbor na poziciji lijevog bočnog je Kijeran Tirni (Kieran Tierney), a nedavno su "Topnici" doveli Nunu Tavareša (Tavares).

Inače, Arsenal je doveo Kolašinca iz Šalkea 2017. godine, a bh. reprezentatiwvac je upisao 113 nastupa za "Topnike" u kojima je postigao pet golova. Osvojio je i dva Kupa sa timom sa Emirejtsa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.