LIGA PRVAKA

Iako su 10 puta jeftiniji od Dinama: Menala i društvo u 2. pretkolu očekuje neugodan rival

- To je protivnik za svaki respekt. Morat ćemo biti na višem nivou da bismo očekivali prolaz, smatra trener Damir Krznar

Modri su se lako obračunali sa Islanđanima. Twitter

M. K.

14.7.2021

Dinamo je nakon pobjede u Zagrebu 3:2 srušio islandski Valur i u Reykjaviku pobjedom 2:0, te je osigurao 2. pretkolo Lige prvaka protiv Omonije, prvaka Kipra.

Ekipa za koju je u finišu zaigrao i naš reprezentativac Luka Menalo, ovog puta će imati mnogo ozbiljnijeg rivala čija je vrijednost svega oko 13,4 miliona eura (Dinamo vrijedi 137,4 miliona eura), ali koji je osvojio 21 put naslov prvaka Kipra i koji je posljednjih godina znao iznenaditi balkanske klubove.

- Omonia je puno ozbiljniji i neugodniji protivnik. Prošle sezone je bila, čini mi se, u Evropskoj ligi. To je protivnik za svaki respekt. Morat ćemo biti na višem nivou da bismo očekivali prolaz, kazao je trener Modrih Damir Krznar.

Kiprani već imaju dobra sjećanja na hrvatske klubove, u prvom pretkolu Kupa UEFA  iz 2006. bili su bolji od Rijeke (2:1, 2:2).

Inače, 1. pretkolo Lige prvaka bit će zaključeno večeras kada su na programu četiri utakmice, K. Almati (Kaz) - Makabi Haifa (Izr), Alaškert (Arm) - Konah (Vel), Nefči (Aze) - Din. Tbilisi (Gru) i Legija (Polj) - Bodo/Glimt (Nor).


Kladionica Mozzart na pobjedu Almatija daje kvotu 2,70, dok je kvota na pobjedu Makabija 2,70. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu. 


Kladionica Mozzart na pobjedu Alaškerta daje kvotu 1,50, dok je kvota na pobjedu Konaha  7,65. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Kladionica Mozzart na pobjedu Nefčija daje kvotu 2,10, dok je kvota na pobjedu Tbilisija 2,50. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.


Kladionica Mozzart na pobjedu Legije daje kvotu 1,82, dok je kvota na pobjedu Bodo/Glimta 4,40. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.