ARGENTINA

Stogodišnji Argentinac dokumentuje svaki Mesijev gol, zaplakao kada mu se ovaj javio

Veliki fan "desetke" Argentine i Barcelone sve zapisivao na papir

Hernan zaplakao nakon Mesijeve poruke. TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

U svijetu digitalne statistike i informacija na dohvat ruke u samo nekoliko klikova, 100-godišnji argentinski navijač Don Hernan rijedak primjer stare škole. On je veliki fan Lionela Mesija (Messi), pa je tako zapisivao svaki gol sjajnog Argentinca, a kada je njegov unuk Džulijan Mastrangelo (Julian) objavio video na Tik Toku, postao je senzacija.

Hernan zapisuje svaki gol koji Mesi postigne, a kada nije u mogućnosti pogledati neku utakmicu on pozove svog unuka da provjeri da mu nije šta promaklo. I on je dočekao da se raduje Kopa Americi, prvom velikom Mesijevom trofeju sa reprezentacijom, a kapiten argentinskog državnog tima je briljirao. 

Da stvar bude bolja, video je došao i do Mesija koji se javio Hernanu i poslao mu poruku što je bila odlična čestitka za 100. rođendan.

- Zdravo Hernane. Tvoja priča je došla do mene. Djeluje nevjerovatno da bilježiš moje golove na taj način i zbog toga sam ti želio poslati veliki pozdrav i zahvaliti na tome šta radiš - rekao je Mesi.

- Ne govori mi da je to Messi - rekao je Hernan svom unuku. 

- Da, to je Messi. I šalje ti pozdrave - odgovorio mu je Džulijan.

- Gdje je on? Kod kuće? - pitao je uzbuđeni starac.

- On je u kući u Barceloni, ali šalje ti video - rekao mu je unuk.

Nakon što je pogledao video, Hernan je kroz suze rekao kako je uvijek pratio Mesija i da će ga uvijek pratiti, do kraja svog života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.