NIZOZEMSKA

Arjen Roben se oprostio po drugi i kaže posljednji put

Proslavljeni nizozemski igrač nakratko prekinuo fudbalsku penziju, ali se potom povrijedio

Roben: Povreda ga spriječila da odigra više utakmica za Groningen. TWITTER

E. Ćosić

15.7.2021

Proslavljeni nizozemski fudbaler Arjen Roben (Robben) (37) objavio je kraj karijere. Istina, po drugi put obzirom da je igračku penziju nakratko prekinuo, vratio se u Groningen, ali ga je povrijeda spriječila da odigra više od sedam utakmica.

- Dragi ljubitelji fudbala. Odlučio sam da završim profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor i želim zahvaliti svima koji su mi od srca davli podršku - poručio je Roben u oproštajnom pismu.

Nizozemac je imao odličnu karijeru. Brzonogog Nizozemca su usporavale povrede zbog kojih je 2019. godine i odlučio završiti karijeru. Nije dugo izdržao u fudbalskoj penziji, pa se nakon godinu dana vratio u Groningen. Povrijedio se u prvom meču i onda je sa terena odsustvovao mjesecima.

Roben je sada procijenio da njegovo tijelo ne može izdržati nove fizičke napore, pa je odlučio staviti tačku na zaista bogatu karijeru. Nizozemac je karijeru počeo u Groningenu, nakon čega je uslijedio transfer u PSV. Igrao je još za Čelzi, Real Madrid i Bajern, da bi karijeru završio tamo gdje je sve i počelo, u Groningenu. 

Za "A" reprezentaciju Nizozemske odigrao je 96 utakmica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.