KOŠEVO

Nakon velike bruke: Sablić se izvinio navijačima

Sarajevo ispalo do predstavnika Moldavije

Sablić: Na nama je da spustimo glave. Arhiv

N. Demirović

15.7.2021

Sarajevo se osramotilo večeras na Koševu pošto je poraženo s 0:1 od moldavskog Milsamija. Tako je bordo tim već u 1 pretkolu okončao svoju avanturu u Konferencijskoj ligi.

Trener Goran Sablić nije krio razočarenje nakon svega.

 - Nažalost, nismo uspjeli ostvariti pobjedu i proći u drugo pretkolo Konferencijske lige. Otvorili smo meč jako nervozno i podlegli imperativu i ovom prekrasnom ambijentu od strane navijača. Nismo imali mirnoću i nisu se držali onog plana koji smo dogovorili. U drugom dijelu smo mijenjali i formaciju, ali jednostavno smo sterilni prema naprijed, rekao je Sablić i nastavio:

- Nemamo dubinu, nemamo agresiju i ne možemo da izvršimo dobar grupni presing. Kad imamo loptu u nogama sve stane u toj zadnjoj trećini. Prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili dominantniji, ali nismo realizirali šanse. Imali smo ih i danas možda 2-3 ali nedovoljno. Na nama je da spustimo glave. Trebamo kompenzirati manjak kvalitete radom.

On je dodao i da ne traži alobi.

- Nikad nije ovo ugodno. Jednostavno cijela situacija… Ne bih sad to poticao da shvatite to kao alibi, ali ovo što su momci pružili je blizu maksimuma njihovog. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se osnažiti naprijed. Kasnimo barem mjesec dana u svemu, naglasio je.

Imao je i poruku za navijače.

- Izvinjavam se navijačima za ovo. Radit ću maksimalno. Uprava zna na kojim pozicijama se trebamo pojačati, rekao je prvi strateg Sarajeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.