FUDBALSKI TURNIR

Španci najskuplja reprezentacija Olimpijskih Igara

"Crvena furija" za 200 miliona vrijednija od prvog pratioca Brazila

Pedri i Olmo: Nakon Eura igraju i u Tokiju. TWITTER

E. Ćosić

20.7.2021

Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama igra se od 22. jula do 7. augusta. Učešće je izborila 16 selekcija koje će biti raspoređene u četiri grupe. Španija je prema mišljenju mnogih prvi favorit za zlato, a kako i ne bi bila kada na Igre dolazi sa sastavom vrijednim 563 miliona eura.

Druga najvrijednija ekipa je Brazil koji je čak 200 miliona jeftiniji, potom slijede Njemačka (128.3), Argentina (128.1), a u top pet je i Francuska (121.5).

"Crvenu furiju" će predvoditi Barcelonino čudo od djeteta Pedri, tu će biti i, između ostalih, Marko Asensio (Marco), Mikel Ojarzabal (Oyarzabal), Dani Olmo, Pau Tores (Torres) i Unai Simon.

Brazilski selektor Andre Žardin (Jardine) će na raspolaganju imati zvijezde poput Ričarlisona (Richarlison), Mateusa Kunje (Matheus Cunha), Malkoma (Malcom), Reiniera, a kapiten selekcije bit će legendarni Daniel Alveš (Alves).

Za razliku od Španije i Brazila, Njemačka na Igre šalje ekipu bez superzvijezda. Tim će predvoditi Volfburgov Maksimilijen Arnold (Maximilian), Nadiem Amiri i Feliks Udokai (Felix Uduokhai). Identična situacija je i kod Francuske, koju će predvoditi duo iz meksičkog Tigresa, Florian Tovan (Thauvin) i iskusni Andre Žinjak (Gignac).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.