EVERTON

Begović: Jedva čekam da počnem učiti od njih

Sa ekipom koju imamo, navijačkom bazom i tradicijom, sve je na pravom mjestu kako bismo bili uspješni - istakao je naš golman

Asmir Begović. Arhiva

G. Šumar

21.7.2021

Naš golman Asmir Begović (34) vratio se u englesku Premier ligu, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor sa Evertonom.


Veoma sam uzbuđen

- Kada sam čuo za mogućnost prelaska u Everton, bio sam veoma uzbuđen. Šanse poput ovih ne dolaze svakog dana, tako da sam ponosan što mogu biti ovdje. Ambicije su da vratimo ovaj klub gdje i pripada. Želimo se boriti za evropska mjesta, trofeje i biti u gornjem domu lige, rekao je Begović za Everton TV i dodao:

- Sa ekipom koju imamo, navijačkom bazom i tradicijom, sve je na pravom mjestu kako bismo bili uspješni.

Bh. golman je istakao da mu imponuje poziv Rafaela Beniteza, te da još uvijek ima šta da uči.

- Prije svega, došao sam kako bih mogao raditi sa ljudima kalibra poput Rafe Beniteza i Marcela Brandsa me zaista raduje. Jedva čekam da počnem učiti od njih - istakao je Begović.


Pikford je golman svjetske klase

Također, osvrnuo se i na svoje ambicije, odnosno na "nedodirljivu" poziciju prvog golmana koju drži jedinica Engleske Pikford (Jordan Pickford).

- Pikford je zaista golman svjetske klase. Grupa čuvara mreže ovdje je fantastična. Radit ćemo tako da ćemo gurati jedan drugoga da budu što bolji i postavljat ćemo standarde na treninzima. Također, imamo i sjajnog trenera golmana, Alana Kelija (Kelly). Definitivno sam ovdje kako bih se borio za mjesto u prvom timu i kako bih pokušao pomoći ekipi kako ja to mogu - zaključio je Begović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.